Etäopetusopas

Tekniikka


Tarvittavat laitteet ja yhteydet

Tietokone

Verkkokokoukseen käytettävän tietokoneen tulee olla uudehko, suosituksena alle 3 vuotta vanha. Vanhempien tietokoneiden heikompi prosessoriteho saattaa näkyä katkoksina tai muina ongelmina verkkokokousyhteyksissä. Näytönohjaimen tyypillä tai muistimäärällä ei ole havaittu olevan suurta merkitystä, mutta esim. vanhempien kannettavien kanssa myös tämä voi mahdollisesti tuottaa ongelmia.

Palomuurit

Connect Pro tarvitsee porttia 1935, joten palomuurien pitää sallia tämä.

Internet-yhteys

Tietokoneen yhteys Internetiin voi olla langallinen tai langaton, joskin langaton yhteys on usein herkempi erilaisille yhteyshäiriöille. Internet-yhteyden nopeudeksi riittää normaali koti-ADSL-yhteyden taso: suositusminimi on 1Mb sisään, 512 Kb ulos. Samoja suosituksia voi soveltaa myös mitoitettaessa isompia verkkoja (esim. koulun tai kunnan) verkkokokouskäyttöä varten.

Internet-selain

Yleisimmistä nettiselaimista Connect Pro toimii ainakin Internet Explorerin sekä Mozilla Firefoxin kanssa.

Kuulokemikrofoni

Mikäli yhdeltä koneelta osallistuu vain yksi henkilö, äänen välittämiseen suositellaan USB-liitäntäistä kuulokemikrofonia (headset). Myös vanhemmat "plugiliittimillä" varustetut kuulokemikrofonit käyvät, mutta ne ovat usein häiriöherkempiä. Käyttöjärjestelmän (Windows) pitäisi tunnistaa USB-liitäntäinen kuulokemikrofoni ja valita se äänilaitteeksi automaattisesti, kun se kytketään kiinni tietokoneeseen. Aina tämä ei kuitenkaan toimi, vaan äänilaitevalinta pitää tehdä Ohjauspaneelissa itse. Plugiliittimien kanssa tällaisia ongelmia ei ole, koska tietokoneen oletusäänilaite ei muutu vaan ääni vain ohjataan kuulokkeisiin.

Web-kamera

Koska verkkokokouksissa ei osallistujan kuvaa ole tarpeen välittää erityisen isokokoisena ja tarkkana, kuvalähteeksi käy lähes mikä web-kamera hyvänsä. Tämä kattaa siis myös moniin kannettaviin tietokoneisiin integroidut web-kamerat. Hintavimmilla web-kameroilla saavutetaan kuitenkin usein tarkempi kuva ja parempi kuvanlaatu esimerkiksi heikossa valaistuksessa.

Toimivuuteen vaikuttavat tekniset tekijät

Tietokoneissa

  • Koneen ikä / prosessoriteho
  • Virustorjunta- tai muun päällä olevan ohjelmiston päivitys- yms. asetukset
  • Näyttöresoluutio (väärä resoluutio voi aiheuttaa ongelmia mm. Whiteboard-työkalun kanssa)

Tietoliikenneverkossa

  • Sisäverkon nopeus ja rakenne
  • Sisäverkosta ulospäin suuntautuvan liikenteen kaistaleveys (kotimaa/ulkomaa tilanteesta riippuen)
  • Sisäverkon sekä ulospäin suuntautuvan väylän ruuhkaisuus
  • Verkon solmukohtien laitteiden toimivuus (kytkimet yms.)
  • Palvelimen ominaisuudet ja ruuhkaisuus (ASP-palveluissa vastuu toimittajalla)

Latenssiajat

Latenssiajalla tarkoitetaan kahden tietokoneen (tässä tapauksessa verkkokokoukseen osallistuvan henkilön tietokoneen ja Connect-palvelimen) väliseen tiedonkulkuun (koneesta A koneeseen B ja takaisin koneeseen A) kuluvaa aikaa. Videoyhteyksissä alle 200 msek (millisekunnin) viivettä on yleisesti pidetty riittävän pienenä: ihmissilmä ei tällöin havaitse merkittävää eroa. Connectissa latenssiaikaa voi jatkuvasti seurata klikkaamalla Connect-ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa vihreää palkkia.

Hankintamuodot

Verkkokokousjärjestelmän voi hankkia käyttöön usein kahdella eri tavalla: ASP-palveluna (Application Service Provider) hankittuna ohjelmisto on toimittajan palvelimella, ja käyttäjälle annetaan pääsy tähän järjestelmään tiettyjen rajoitusten (lisenssien määrä tms.) puitteissa. ASP-palvelu on erittäin vaivaton ja usein suhteellisen edullinen tapa ottaa järjestelmä käyttöön. Vaihtoehto ASP-palvelulle on oman järjestelmäpalvelimen pystyttäminen, jolloin vastuu järjestelmän toimivuudesta on itsellä, esim. kaupungin IT-toiminnalla. Oman palvelimen avulla järjestelmä saadaan toimimaan nopeasti sisäverkossa, ja lisäksi järjestelmän säätöjä ja integrointeja muihin järjestelmiin voidaan tehdä kattavammin.